ГоловнаКоментаріОпалювальний сезон 2023-2024Д.Шмигаль: "Україна успішно пройшла перший місяць опалювального сезону"

Д.Шмигаль: "Україна успішно пройшла перший місяць опалювального сезону"

Україна успішно пройшла перший місяць опалювального сезону, про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Він підкреслив, що ситуація в енергетиці стабільна.
Україна успішно пройшла перший місяць опалювального сезону, про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Він підкреслив, що ситуація в енергетиці стабільна. Дефіциту електроенергії немає. Опалювальний сезон стартував в усіх регіонах, пише "Україна Комунальна".
 
«Україна зараз повністю забезпечила себе необхідною кількістю енергоресурсів. У наших сховищах майже 16 млрд кубічних метрів газу. Запаси вугілля на складах — 1,1 млн тонн», — повідомив Прем’єр-міністр.
 
Денис Шмигаль відзначив, що продовжуються ремонти та захист ключових вузлів енергосистеми. Уже вдалося відновити майже 1,9 ГВт генеруючих потужностей. До кінця року планується відновити ще 1,3 ГВт додаткової потужності. Проведена величезна робота щодо відновлення мереж, захисту підстанцій та іншого критичного обладнання. 
 
«Готуємо також інші системи. На сьогодні відновлено 445 об’єктів теплопостачання. Це котельні, центральні теплові пункти, ТЕЦ. Робота з партнерами в питаннях енергетики активно продовжується. Маємо нові поставки систем ППО, що посилять захист енергооб’єктів», — підкреслив очільник Уряду.
 
Прем’єр-міністр повідомив, що Сполучені Штати передали українським громадам 22 мобільні котельні та готують нові поставки. Данія внесе у Фонд підтримки енергетики України 7 млн євро. Загальний обсяг підтримки через Фонд уже перевищив 320 млн євро. 
 
Крім того, розширені можливості для імпорту електроенергії з ЄС. Зараз Україна може імпортувати до 1,2 ГВт потужності, тоді як рік тому — 500 МВт.
 
Коментарі (0)