ГоловнаКоментаріГазопостачанняД.Шмигаль: "Україна вже накопичила 11,3 млрд кубів газу"

Д.Шмигаль: "Україна вже накопичила 11,3 млрд кубів газу"

Кабінет міністрів вже три місяці активно веде підготовку до різних сценаріїв проходження опалювального сезону, про це повідомила пресслужба Уряду.
Кабінет міністрів вже три місяці активно веде підготовку до різних сценаріїв проходження опалювального сезону, про це повідомила пресслужба Уряду.
 
"Україна вже має 11,3 млрд кубів газу. Всього з початку року було закачано майже 3 млрд кубометрів блакитного палива. Створено можливості для фізичного реверсу газу з Європи. Попри воєнні дії, видобуток газу державною компанією "Укргазвидобування" майже не зменшився. "Нафтогазу" поставлене завдання до початку опалювального сезону мати у сховищах 19 млрд куб. м газу", – розповів про ситуацію із накопиченням енергоресурсів він", -  повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабінету міністрів у п'ятницю.
 
Окрім того, станом на середину липня Україна вже має 1,5 млн тонн вугілля. Як підкреслив прем’єр-міністр, це у 2,5 рази більше, ніж визначені офіційними документами гарантовані запаси на цей час.
 
"Продовжуємо нарощувати й власний видобуток. Формуємо домовленості з країнами-партнерами, аби на початок опалювального сезону наші надійні запаси складали понад 2 млн тонн", – зауважив Шмигаль.
 
Нагадаємо, у Міністерстві розвитку громад та територій України  пройшло третє засідання Штабу з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду (ОЗП) 2022/23 років, повідомляє ІА "Україна Комунальна".

Станом на 12 липня внаслідок проведення військових дій, спричинених повномасштабним вторгненням росії на територію України, було уражено 345 об’єктів критичної інфраструктури у сфері теплопостачання, а саме: 336 котелень (324 пошкоджено і 12 зруйновано) та 8 ТЕЦ (4 зруйновано і 4 пошкоджено) та пошкоджено 1 ТЕС.  

 
Коментарі (0)