ГоловнаКоментаріОпалювальний сезон 2023-2024Д.Шмигаль: "В Україні та в Європі усі розуміють, що росія буде продовжувати енергетичну війну"

Д.Шмигаль: "В Україні та в Європі усі розуміють, що росія буде продовжувати енергетичну війну"

Під час наради обговорили поточну ситуацію та першочергові кроки, спрямовані на забезпечення готовності до сталого проходження осінньо-зимового періоду 2022/2023 рр.
У Кабінеті Міністрів обговорили поточну ситуацію та першочергові кроки для підготовки до опалювального сезону. Про це йшлося під час селекторної наради з керівниками областей під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.
 
Під час наради обговорили поточну ситуацію та першочергові кроки, спрямовані на забезпечення готовності до сталого проходження осінньо-зимового періоду 2022/2023 рр.
 
Вже другий місяць працює штаб із підготовки до осінньо-зимового періоду в умовах воєнного стану.
 
“Стратегічно підготовка включає чотири ключові аспекти. Перше — запаси газу. Друге — достатня кількість запасів вугілля. Міненерго працює над тим, аби забезпечити удвічі більше запасів вугілля, ніж було традиційно. Третє — готовність енергогенеруючих підприємств інфраструктури. І четверте — підготовка до реагування на екстрені ситуації”, — зазначив Шмигаль.
 
За його словами, в Україні та в Європі усі розуміють, що росія буде продовжувати енергетичну війну, використовуючи газ як гібридну зброю, а тому готуються до будь-яких сценаріїв проходження опалювального сезону.
 
“Ми готові дуже оперативно реагувати на обґрунтовані потреби регіонів у додаткових ресурсах, у тому числі що стосується відновлення зруйнованих елементів інфраструктури. Вже виділено на це майже 3 млрд грн, і готові за потреби виділяти додаткові кошти”, — підкреслив очільник уряду.
 
Шмигаль додав, що при Мінрегіоні вже працює 24/7 структурний підрозділ, покликаний посилити ефективність і спроможність штабу з підготовки до опалювального сезону.
 

Як повідомили в Мінрегіоні, плановий показник готовності об’єктів до опалювального сезону на 1 серпня становить 60%. Загалом країна рухається в межах плану (56-58%), деяким областям дано завдання прискоритися. 

 
Коментарі (0)