ГоловнаКоментаріГазопостачанняД.Шмигаль:"Українські ПСГ допомагають Європі запобігти енергетичній кризі"

Д.Шмигаль:"Українські ПСГ допомагають Європі запобігти енергетичній кризі"

Наш амбітний план — стати газовим сейфом Європи, і ми пропонуємо європейським компаніям уже зараз до 10 млрд кубів в наших сховищах
Уряд під час засідання 19 січня ухвалив рішення щодо посилення енергетичного потенціалу України, про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, пише "Україна Комунальна".
 
«Укргідроенерго» будує три нові блоки Дністровської ГАЕС. Одночасно заплановано будівництво нової лінії електропередач із Дністровської ГАЕС до підстанції «Вінницька». Приймаємо сьогодні документ, який надає дозвіл «Укренерго» на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок для їх подальшого використання при будівництві цієї нової ЛЕП», — сказав Денис Шмигаль.
 
Прем’єр-міністр зауважив, що Україна вже стала членом енергетичного Євросоюзу, адже повністю синхронізувала енергосистему з європейською.
 
«Ми зберігаємо й зберігали 2,5 млрд кубів газу від іноземних компаній. Наш амбітний план — стати газовим сейфом Європи, і ми пропонуємо європейським компаніям уже зараз до 10 млрд кубів в наших сховищах», — відзначив очільник Уряду.
 

Як підкреслив Прем’єр-міністр, українські газові сховища допомагають Європі запобігти енергетичній кризі та суттєвому зростанню ціни на газ в опалювальний сезон. 

 
Коментарі (0)