ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаДТЕК і Тернопільобленерго оштрафували за несправедливі відключення світла

ДТЕК і Тернопільобленерго оштрафували за несправедливі відключення світла

Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг оштрафувала вже шість обленерго за недотримання справедливих графіків відключень

 

Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг оштрафувала вже шість обленерго за недотримання справедливих графіків відключень.

Про це повідомляє пресслужба НКРЕКП.

Штраф у розмірі 85 тисяч гривень заплатять обленерго Тернополя, а також «ДТЕК Київські електромережі» та «ДТЕК Одеські електромережі». Раніше за ці ж порушення оштрафували обленерго Вінниці, Чернівців та Волині.

Вони не дотримувалися графіків відключень світла та нерівномірно подавали електрику споживачам. Регулятор зобовʼязав їх надалі дотримуватися справедливих графіків відключень, а також вимог щодо належного інформування споживачів про перерви в електропостачанні.

Крім того, НКРЕКП оштрафував керівників цих підприємств на 1 700 грн, оскільки вони несуть персональну відповідальність за недотримання принципу недискримінації.

Запорізька АЕС, Запорізька ТЕС, Луганська ТЕС, Вуглегірська ТЕС, Каховська ГЕС перебувають під окупацією. Крім цього, на окупованих територіях півдня розташована більшість вітрових та сонячних електростанцій. Решта електростанцій — це ключові регулюючі потужності. Саме вони забезпечують покриття споживання в пікові ранкові та вечірні години, коли найбільший дефіцит.

 

 

 
Коментарі (0)