ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаДТЕК через суд хоче стягнути 150 млн гривень з Укренерго

ДТЕК через суд хоче стягнути 150 млн гривень з Укренерго

Компанія з групи ДТЕК Д.Трейдінг стягне з Укренерго 150 мільйонів гривень – це сума заборгованості за врегулювання небалансів електричної енергії.
Компанія з групи ДТЕК Д.Трейдінг стягне з Укренерго 150 мільйонів гривень – це сума заборгованості за врегулювання небалансів електричної енергії. Відповідне рішення ухвалив Північний апеляційний госпсуд, відмовивши задовольнити апеляційну скаргу Укренерго, про це повідомила пресслужба компанії.
 
Компанії з групи ДТЕК систематично виграють суди проти Укренерго. Минулого року ДТЕК Східенерго стягнула з держкомпанії 630 мільйонів гривень заборгованості, ДТЕК Дніпроенерго – 400 мільйонів гривень.
 
Також раніше суд стягнув з Укренерго на користь ДТЕК Західенерго майже півтора мільярда гривень. Та не лише компанії з групи ДТЕК виграють у держави суди. Компанія Юнайтед Енерджі з орбіти олігарха Ігоря Коломойського нещодавно також стягнула з Укренерго 120 мільйонів гривень заборгованості за договором про врегулювання небалансів електроенергії.
 
Нагадаємо, що станом на 10 січня в енергосистемі України не працюють 18 енергоблоків теплоелектростанцій та теплоелектроцентралей. Відключення стались через недостатній обсяг вугілля, про це повідомила пресслужба НЕК «Укренерго».
 
Так, в енергосистемі не працюють: 
енергоблоки №10, 14, 15 Луганської ТЕС, 
енергоблоки №3 Вуглегірської ТЕС, 
енергоблоки №3, 5 Криворізької ТЕС, 
енергоблоки №5, 7 Запорізької ТЕС, 
енергоблоки №1, 3, 7, 8, 10 Зміївської ТЕС, 
енергоблоки № 1, 2 Херсонської ТЕЦ, 
енергоблоки №4, 5, 6 Трипільської ТЕС; 
енергоблок №3, 4 Київської ТЕЦ5, 
енергоблок №2 Київської ТЕЦ6.
 

Згідно з даними Міненерго, наразі найменше запасів вугілля на складах Луганської ТЕС — 11,5 тис. тонн, найбільше вугілля на Бурштинській ТЕС — 162 тис. тонн вугілля. 

 
Коментарі (0)