ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаДТЕК купив 88 тис. тонн вугілля газової групи з Колумбії

ДТЕК купив 88 тис. тонн вугілля газової групи з Колумбії

"ДТЕК Енерго" купило 88 тис. тонн вугілля газової групи з Колумбії. На терміналі "ТІС" (Одеська обл.) вже розпочато розвантаження балкера W-Ace, після чого вугілля поїде на теплові електростанції (ТЕС) "ДТЕК Енерго".
"ДТЕК Енерго" купило 88 тис. тонн вугілля газової групи з Колумбії, про це йдеться в прес-релізі компанії.
 
На терміналі "ТІС" (Одеська обл.) вже розпочато розвантаження балкера W-Ace, після чого вугілля поїде на теплові електростанції (ТЕС) "ДТЕК Енерго".
 
"Сьогодні в українській енергетиці склалася ситуація, коли ТЕС повинні замістити обсяги електроенергії, які повинні виробити інші види генерації", - відзначають в компанії.
 
За словами генерального директора "ДТЕК Енерго" Дмитра Сахарука, на сьогодні компанія вже законтрактувала 388 тис. Тонн вугілля з-за кордону.
 
Раніше гендиректор "ДТЕК" Максим Тимченко зазначав, що до кінця року потреби компанії в імпортному вугіллі становлять близько 1 млн тонн з урахуванням вже законтрактованих обсягів.
 
Як повідомлялося, на початок вересня 2019 року запаси вугілля на складах ГК ТЕС України в 2,2 рази нижче торішніх.
 

ДТЕК створений у 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем кепітал менеджмент" (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова. Корпорації делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії. 

 
Коментарі (0)