ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаДТЕК переходить на колумбійське вугілля

ДТЕК переходить на колумбійське вугілля

ДТЕК прийняв морським шляхом першу партію вугілля з Колумбії і обробив судно з паливом на ДП МТП «Південний». Як Strou.net повідомили в прес-службі енергохолдингу ДТЕК, компанія законтрактувала поставку 300 тисяч тонн вугілля марки «Г» і 100 тисяч тонн антрациту. З цього моме

ДТЕК прийняв морським шляхом першу партію вугілля з Колумбії і обробив судно з паливом на ДП МТП «Південний».

Як Strou.net повідомили в прес-службі енергохолдингу ДТЕК, компанія законтрактувала поставку 300 тисяч тонн вугілля марки «Г» і 100 тисяч тонн антрациту. З цього моменту імпорт вугілля газової марки буде здійснюватися з Колумбії, зазначив гендиректор групи М. Тимченко.

Представник холдингу також підкреслив, що країна і надалі продовжить контрактувати колумбійським паливом, виходячи з ситуації, що на сьогоднішній день ситуації в Україні. Перша поставка була здійснена 13 серпня в порт Південний, 14 серпня - була здійснена розвантаження 1-й партії законтрактованого газового вугілля з Колумбії - 74,8 тисяч тонн.

Станом на ранок 19-го серпня відвантажено 438 вагонів вугілля (майже 30435 тонн). Наступну партію ДТЕК очікує вже 3 вересня. За даними компанії, до кінця поточного року потреби в імпортному вугіллі становлять близько 1 мільйона тонн, з огляду на зазначені законтрактовані обсяги.

 

 
Коментарі (0)