ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2024-2025ДТЕК планує імпортувати близько 210 тис. тонн вугілля з Польщі

ДТЕК планує імпортувати близько 210 тис. тонн вугілля з Польщі

"ДТЕК Енерго" планує імпортувати близько 210 тис. тонн вугілля з Польщі для надійнішого проходження тепловою генерацією осінньо-зимового періоду
"ДТЕК Енерго" планує імпортувати близько 210 тис. тонн вугілля з Польщі для надійнішого проходження тепловою генерацією осінньо-зимового періоду, повідомляється в пресрелізі енергохолдингу, пише "Україна Комунальна".
 
У межах контракту на імпорт палива досягнуто домовленості про постачання енергетичного вугілля впродовж усього опалювального сезону, починаючи з вересня 2023 року і до березня 2024 року.
 
Перші партії вугілля очікуються вже цього тижня.
 
"В умовах війни, непрогнозованих дій ворога та підвищеного навантаження, що їх зазнають теплоелектростанції компанії останніми місяцями, додаткові обсяги імпортного палива нададуть змогу "підстрахувати" й надати додатковий запас міцності для стійкішого проходження тепловою генерацією найближчого опалювального сезону", - заявив генеральний директор "ДТЕК Енерго" Ільдар Салєєв.
 
Як повідомлялося, ТЕС "ДТЕК Енерго" за останні чотири місяці наростили відпуск е/е на 28% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Зі свого боку, в серпні, коли через спеку споживання трималося на рекордних для літа позначках, енергетики згенерували в енергосистему на 35% більше е/е, ніж у серпні 2022 року.
 

Загалом за вісім місяців цього року теплоелектростанції "ДТЕК Енерго" відпустили майже 9,9 млрд кВт-год е/е, що еквівалентно середньому споживанню близько 3,3 млн сімей протягом року. 

 
Коментарі (0)