ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаДТЕК придбала 600 тисяч тонн африканського вугілля

ДТЕК придбала 600 тисяч тонн африканського вугілля

Енергохолдинг ДТЕК купив 600 тис. тонн вугілля в Південно-Африканській Республіці з опцією збільшення до 1 млн тонн.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

«ДТЕК підтверджує закупівлю 600 тис. тонн вугілля з ПАР з опцією збільшити до 1 млн тонн. Прибуття першого судна в Україну з 75 тис. тонн антрациту очікується в червні. Паливо буде відвантажено на антрацитові ТЕС ДТЕК, які будуть включатися в роботу для підтримки стабільності енергосистеми України», – зазначено в повідомленні прес-служби.

У компанії зазначили, що вперше в історії України закупили великий обсяг антрациту на далеких ринках.

«Таким чином, ДТЕК починає формувати запаси антрациту на своїх ТЕС для підготовки до проходження осінньо-зимового періоду 2017-2018 рр. Нині для накопичення антрациту тимчасово зупинені Криворізька і Придніпровська ТЕС компанії. За необхідності покрити дефіцит потужності в енергосистемі станції будуть підключатися до роботі за командою диспетчерів ОЕС України», – вказують в енергохолдингу.

Як повідомляє ДТЕК, зараз основне навантаження відбувається на ТЕС, які працюють на газовій групі вугілля. Однак проблем із забезпеченням цієї сировини – немає, адже видобувається вона на підконтрольній Україні території. Також в компанії завчасно переглянули плани роботи вугільних, і з 1 квітня вже надійшло 500 тис. тонн вугілля марки Г.

ДТЕК створений у 2005 році для управління енергетичними активами групи «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова. Корпорації делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

 

 
Коментарі (0)