ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГДТЕК терміново шукає обладнання для ремонту зруйнованих ТЕС

ДТЕК терміново шукає обладнання для ремонту зруйнованих ТЕС

Енергохолдинг ДТЕК шукає обладнання для відновлення після обстрілів, щоб до початку наступного опалювального сезону мати достатньо потужностей

 

Енергохолдинг ДТЕК шукає обладнання для відновлення після обстрілів, щоб до початку наступного опалювального сезону мати достатньо потужностей.

В це компанія інвестує всі доступні ресурси, розповів генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко в інтерв’ю виданню Forbes.

"На двох з наших станцій пошкоджено всі блоки, але частину ми відновимо. Ще одна станція зупинена на непрогнозований період… З кожною атакою ми можемо відновити все менше обладнання. І в якийсь момент дійти до ситуації, коли не буде чого відновлювати. Зараз вся компанія максимально мобілізована – від людей, які розбирають завали, до тих, хто їздить в ЄС і США за обладнанням", – наголосив Тімченко.

За його словами, найшвидший спосіб – привезти обладнання зі Східної Європи, де є зачинені станції радянських часів. Співробітники ДТЕК вже поїхали до країн Балтії, у Болгарію, Румунію, щоб домовитися про постачання таких вузлів.

"Другий напрям – використати незадіяне обладнання, яке є в Україні. Ми зараз в діалозі з "Укренерго", "Центренерго". Також обмінюємось обладнанням всередині групи", – додав Тімченко.

Гендиректор ДТЕК зазначив, що під час війни пріоритетом компанії є відновлення зруйнованих станцій, мереж і підстанції, стабільний видобуток газу та вугілля. Відповідно всі інвестиції компанії йдуть на відновлення.

 

 
 
 
 
 
Коментарі (0)