ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаДТЕК збільшила виробництво електроенергії

ДТЕК збільшила виробництво електроенергії

У листопаді через зниження температури повітря споживання електроенергії в Україні зросло на 12% в порівнянні з жовтнем, і ТЕС перейшли в режим роботи пікових навантажень

У листопаді через зниження температури повітря споживання електроенергії в Україні зросло на 12% в порівнянні з жовтнем, і ТЕС перейшли в режим роботи пікових навантажень

Як повідомляє прес-служба ДТЕК Енерго, з зв'язку з цим теплоелектростанції ДТЕК відпустили в енергосистему країни 3,1 млрд кВт-год електроенергії, що на 565 млн кВт-год або 18% більше ніж у жовтні цього року.

«При цьому компанія продовжує тримати курс на зниження залежності енергетики України від імпортного вугілля. Як результат - 87% електроенергії виробленої в листопаді з українського вугілля марки Г », - сказано в повідомленні.

За 11 місяців року ТЕС ДТЕК виробили і відпустили в об'єднану енергосистему України 28,5 млрд кВт-год електроенергії, що практично відповідає торішньому показнику. При цьому станції компанії зберегли обсяги відпуску електроенергії з вітчизняного вугілля на колишньому рівні, що становить 87% або 24,8 млрд кВт-год. З імпортного антрациту ТЕС виробили всього лише 13% електроенергії або 3,7 млрд кВт-год, що на третину менше показника минулого року за аналогічний період.

За прогнозами компанії в грудні відпуск електроенергії складе близько 3,6 млрд кВт-год.

«У листопаді та грудні ми фіксуємо очікуваний для опалювального періоду зростання відпуску електроенергії. На складах наших станцій досить палива для забезпечення стабільної роботи ТЕС в період підвищених навантажень, - розповів директор з генерації електроенергії ДТЕК Енерго Сергій Куріленко. - Курс ДТЕК на незалежність енергетики від імпортного антрациту приносить свої плоди. Уже зараз ТЕС компанії виробляють набагато більше електроенергії з українського вугілля, а з імпортної антрациту - тільки необхідний для енергосистеми мінімум ».

 

 
Коментарі (0)