ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаДТЕК знайшов постачальника турбін для другої черги Тилігульський ВЕС

ДТЕК знайшов постачальника турбін для другої черги Тилігульський ВЕС

Vestas забезпечить поставку вітротурбін для ДТЕК ВДЕ в ході реалізації другої черги будівництва ДТЕК Тилігульського вітроелектростанції потужністю 500 МВт

 

Vestas забезпечить поставку вітротурбін для ДТЕК ВДЕ в ході реалізації другої черги будівництва ДТЕК Тилігульського вітроелектростанції потужністю 500 МВт. Поставка турбін загальною потужністю в 372 МВт доповнить попереднє замовлення для будівництва першої черги вітрової станції потужністю 126 МВт. Його Vestas отримав в березні 2021 року.

Будівництво ДТЕК Тилігульський ВЕС потужністю 500 МВт є для Vestas найбільшим замовленням в Східній Європі і першим проектом з використанням платформи EnVentus в Україні. Замовлення на другу чергу будівництва передбачає поставку та установку 62 турбін V162-6.0MW. Висота осі вітрової турбіни складає 125 метрів.

ДТЕК - найбільший приватний національний інвестор в поновлювані джерела енергії, який розділяє сучасні ESG-принципи ведення бізнесу та інвестує в інновації. Завдяки успішному партнерству ДТЕК і Vestas в Україні будуть розвиватися нові вітроенергетичні технології. Цей проект - ефективний крок для Групи ДТЕК в досягненні вуглецевої нейтральності до 2040 року і внесок в виконання Україною зобов'язань щодо приєднання до Європейського зеленому курсу.

«ДТЕК продовжить інвестувати в чисту і доступну енергію для розвитку відновлюваної енергетики в Україні. Трансформація українського енергетичного сектора, розвиток зеленої енергетики і установка нових потужностей ВДЕ є найбільш ефективними інструментами для досягнення кліматичної нейтральності та поступового скорочення викидів СО2, щоб відповідати вимогам ЄС і Green Deal, - заявив генеральний директор ДТЕК ВДЕ Маріс Куніцкіс. - Будівництво нової Тилігульського вітрової електростанції стане значним внеском Групи ДТЕК в декарбонізація економіки України та Європи ».

Vestas надаватиме послуги для обох черг будівництва ДТЕК Тилігульський ВЕС в рамках довгострокового 20-річної угоди про обслуговування і управлінні обсягами виробництва (Active Output Management 5000). Передовий досвід Vestas забезпечить впевненість в кращій продуктивності ВЕС протягом усього циклу проекту.

«Поставка турбін потужністю 372 МВт для другої черги будівництва Тилігульського ветроелетростанціі - важливий крок для Vestas щодо застосування платформи EnVentus в Україні, - зазначив президент Vestas Northern & Central Europe Нільс де Баар. - Ми раді продовжити співпрацю з ДТЕК ВДЕ в реалізації одного з найамбітніших проектів в Україні. Обидві черги Тилігульський ВЕС кардинально змінять стандарт наземних вітрових станцій в Україні завдяки впровадженню новітніх технологій, таких як наша платформа EnVentus ».

Введення вітропарку в експлуатацію заплановано на кінець третього кварталу 2022 року.

 

 

 

 
Коментарі (0)