ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаДві українські компанії отримали гранти на виробництво водню

Дві українські компанії отримали гранти на виробництво водню

В рамках конкурсу Innovate Ukraine дві компанії "Водень України" та AB5 Consulting отримали грант від МЗС Великої Британії на реалізацію проекту H2U з виробництва відновлюваного водню в Одеській області

 

В рамках конкурсу Innovate Ukraine дві компанії "Водень України" та AB5 Consulting отримали грант від МЗС Великої Британії на реалізацію проекту H2U з виробництва відновлюваного водню в Одеській області.

Про це повідомили в Hydrogen Ukraine.

Запуск програми відбувся 2 травня за участю міністрів Великої Британії та України.

Проект H2U передбачає будівництво заводу з відновлюваного водню потужністю 100 МВт для виробництва "зеленої" енергії та водню з метою забезпечення внутрішніх потреб та експорту до ЄС.

Окрім того, проєкт передбачає будівництво сонячної та вітрової електростанцій потужністю 120 МВт і 80 МВт відповідно, а також оцінку можливості підземного зберігання водню в соляних утвореннях Одеської області. Такий підхід забезпечує надійне енергопостачання, здатне протистояти зовнішнім перебоям.

"Ми дуже раді отримати цей грант, який підкреслює важливість нашого проекту для просування інновацій та сталого розвитку в українському енергетичному секторі", – сказав генеральний директор "Водень України" Ярослав Криль.

Інноваційний підхід проекту полягає у використанні відновлюваних джерел для виробництва "зеленого" водню - чистого та універсального енергоносія. Розглядається можливість підземного зберігання водню в соляних утвореннях Одещини для забезпечення надійного енергопостачання.

"Це революційний проект для України у сфері сталої енергетики. Ми високо цінуємо підтримку Великої Британії у просуванні "зелених" ініціатив", - наголосив Міністр енергетики Герман Галущенко.

У рамках гранту буде проведено техніко-економічне обґрунтування під керівництвом AB5 Consulting та "Водень України" для подальшої реалізації проекту.

 

 

 
Коментарі (0)