ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняДжо Байден: «Північний потік-2» стане поганою угодою для всієї Європи

Джо Байден: «Північний потік-2» стане поганою угодою для всієї Європи

Віце-президент США Джо Байден вважає Північний потік-2 небезпечним проектом, як для України так і для Європи в цілому

Віце-президент США Джо Байден розкритикував угоду ряду європейських країн щодо створення газопроводу «Північний потік-2» і назвав проект «поганий операцією» для всієї Європи, передає Reuters.

За словами віце-президента, Європі необхідно диверсифікувати енергетичний ринок.

Крім того, на його думку, проект «може дестабілізувати Україну».

«Жодна з країн не повинна використовувати енергію в якості зброї. «Північний потік-2» — це погана угода для Європи», — заявив Д. Байден на прес-конференції.

Віце-президент США Джо Байден вважає Північний потік-2 небезпечним проектом, як для України так і для Європи в цілому Нагадаємо, в $2 млрд у рік оцінював втрати України від запуску «Північного потоку-2» і Арсеній Яценюк, який займав тоді пост глави уряду.

«Цей проект повинен бути заблокований, адже він не відповідає інтересам ні Європейського Союзу, ні України», — заявляв А. Яценюк в грудні 2015 року.

Також про небезпеку «Північного потоку» заявляв і президент Польщі Анджей Дуда, за словами якого газопровід не тільки б'є по енергетичної безпеки Польщі та України, але і становить загрозу для європейської єдності.

Нагадаємо, раніше 12 серпня в Польщі зірвалося створення консорціуму великих газових компаній Росії і ЄС для будівництва Північного потоку-2. 

 
Коментарі (0)