ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГШколи Вінничини стануть енергоефективними

Школи Вінничини стануть енергоефективними

На Вінничині планують облаштувати енергозберігаючими котлами понад 50 закладів освіти. Наразі у приміщеннях даних шкіл ведуться підготовчі роботи.

Загалом, в області налічується близько 200 запланованих проектів по заміні опалювального устаткування навчальних закладів. Адже в більшості установ опалювальні котли мають недостатній або низький (60%) коефіцієнт корисної дії. Тому їхня заміна є економічно необхідною. Про це розповів начальник Головного управління економіки Вінницької облдержадміністрації Андрій Гижко.

За його словами, на сьогоднішній день вже ведеться підготовка щодо заміни котлів в приміщеннях 51 школи області. Андрій Гижко також зауважив, що наразі котли у зазначених школах знаходяться в підвальних приміщеннях, що є досить небезпечним.

Окрім того, пан Гижко назвав перелік підприємств, які готові до співпраці. Зокрема, це Барський, Могилів-Подільський та Шаргородський машинобудівні заводи. Наразі ведеться обговорення питання встановлення котлів, які працюють не лише на газовому та твердому паливі, але й на електриці. 

 
Коментарі (0)