ГоловнаНовини ЖКГТранспортУ Херсоні через суд повернули вартість проїзду у маршрутках 4 грн

У Херсоні через суд повернули вартість проїзду у маршрутках 4 грн

Ухвалою Херсонського окружного адміністративного суду дія тарифу 6 гривень на проїзд у маршрутках Херсона призупинена до розгляду справи по суті

Ухвалою Херсонського окружного адміністративного суду дія тарифу 6 гривень на проїзд у маршрутках Херсона призупинена до розгляду справи по суті. Про це у Фейсбук повідомив адвокат та депутат Херсонської міської ради Дмитро Ільченко, передає ПІК. 

«І знову їздимо по 4 гривні! Тільки що отримав ухвалу Херсонського окружного адміністративного суду. Відповідно до ухвали, дія тарифу 6 гривень призупинена до розгляду справи по суті», - написав Ільченко. Як раніше передавав ПІК, 8 листопада Ільченко подав позов про відміну незаконного підвищення тарифу до 6 гривень. «Однією з причин став обман міськвиконкому з приводу можливого поліпшення якості проїзду і дотримання графіку перевезень», - написав він. «Рішення (суду – ред.) буде виконуватися протягом дня, прошу проявити розуміння – воно повинно пройти  офіційними каналами», - відзначив Ільченко.  

Як раніше повідомлялось, щоденно на маршрути у Херсоні не виходить 150-160 автобусів.  Серед причин - водії виїздять  на заробітки за кордон, частину автобусів продали і вони перевозять пасажирів в інших містах України. Підвищення тарифу на проїзд з 4 до 6 гривень дасть змогу вирішити питання дефіциту водіїв.

«Багато водіїв через низьку заробітну плату звільняються і виїздять за кордон. У Херсоні в основному залишаються водії вік яких 55 років і старші. Автобус обслуговує один водій, основне завдання управління – вивезти пасажирів зі спальних районів зранку в частково ввечері. Тому що починаючи роботу в 4.30 ранку водій фізично не може продовжувати роботу у вечірній час. Для забезпечення планового виходу автобусів на роботу у вечірній час транспортним підприємствам потрібно не менше 700 водіїв, а ми маємо лише 350, тобто 50%»,  - розповів заступник начальника управління.  

 

 
Коментарі (0)