ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГФіксовану ціну на газ відмінять вже в квітні

Фіксовану ціну на газ відмінять вже в квітні

Уже в квітні тариф на газ перестануть стримувати. Фіксований тариф по 6,99 гривні за кубометр скасують, і формування вартості газу повністю віддадуть під владу ринкової стихії

 

Уже в квітні тариф на газ перестануть стримувати. Фіксований тариф по 6,99 гривні за кубометр скасують, і формування вартості газу повністю віддадуть під владу ринкової стихії. У Міненерго не бачать необхідності в тому, щоб далі стримувати ціну на газ.

У Міністерстві енергетики вважають, що навіть під впливом ринку тариф на газ в квітні вже не буде більше, ніж він був на протязі попередніх трьох місяців. Адже в цей час в Європі закінчується опалювальний сезон, і попит на газ різко скорочується. І при цьому неминуче падає його вартість.

При цьому НКРЕКУ зобов'язала всі компанії, які мають намір і далі залишатися на ринку газу, до 25 квітня опублікувати вартість своїх річних тарифів на газ - щоб споживачі могли визначитися з вибором постачальника.

Тариф на газ вже з квітня перестануть стримувати: Міненерго анонсує скасування всіх обмежень

Чекає з нетерпінням повернення ринкового тарифу на газ і компанія "Нафтогаз", яка впевнена, що в квітні у неї додасться клієнтів. "Нафтогаз" стверджує, що ринок все розставить по місцях, і покаже, хто може бути найбільш ефективним постачальником. При цьому в "Нафтогазі" згадують грудень минулого року, коли у них тариф на газ виявився приблизно на 40% нижче, ніж у більшості постачальників. У компанії сподіваються, що так само буде і цього разу. І тому буде неминучий перехід клієнтів з інших компаній до "Нафтогазу".

Однак при цьому глава Міненерго Юрій Вітренко виступає за те, щоб всім компаніям-постачальникам дали рівний доступ до вітчизняного ресурсу, який набагато дешевше. Поки ж цей доступ має лише "Нафтогаз", завдяки чому компанія може встановлювати менш високі тарифи на газ.

 

 

 
Коментарі (0)