ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаФінансування Чорнобильської АЕС зменшили

Фінансування Чорнобильської АЕС зменшили

На підтримку в безпечному стані декількох блоків ЧАЕС, існуючого сховища відпрацьованого ядерного палива та виплату пенсій витратять 655 млн 980 млн грн

 

На підтримку в безпечному стані декількох блоків ЧАЕС, існуючого сховища відпрацьованого ядерного палива та виплату пенсій витратять 655 млн 980 млн грн. Про це в своєму Telegram-каналі повідомив народний депутат України Олексій Гончаренко.

За його словами, тепер на підтримку в безпечному стані першого, другого і третього енергоблоків Чорнобильської АЕС, існуючого сховища відпрацьованого ядерного палива та виплату пенсій витратять 655 млн 980 млн грн.

Нагадаємо, аварія на ЧАЕС сталася 26 квітня 1986 року. Спочатку пошкоджений 4 реактор станції був укритий захисним саркофагом (об'єкт "Укриття"), але через його застарівання в 2007 році були розпочаті роботи з будівництва "Укриття-2". В експлуатацію новий безпечний конфайнмент був введений в 2019 році.

В Україні вперше створили логотип зони відчуження, яка знаходиться на території Чорнобильської атомної електростанції, на якій в квітні 1986 року сталася найбільша в історії людства техногенна катастрофа.

Над створенням логотипу працювало креативне агентство Banda за підтримки Офісу Президента України, Міністерства охорони навколишнього середовища і природних ресурсів України, а також Державного агентства з управління зоною відчуження та Державного агентства розвитку туризму.

Раніше повідомлялося, що на початку липня 2020 року Державне агентство України з управління зоною відчуження скасувало необхідність туристичним операторам, які організовують екскурсії в Чорнобильську зону, отримувати спеціальні дозволи.

20 січня Кабінет міністрів України в ході чергового засідання дав розпорядження провести інвентаризацію частини земель зони відчуження і зони безумовного (обов'язкового) відселення території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи.

 

 

 
Коментарі (0)