ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГФінансування столичних дитсадків чекають докорінні зміни

Фінансування столичних дитсадків чекають докорінні зміни

Систему фінансування дитячих садків планують докорінно змінити в Києві

Як повідомляє прес-служба КМДА, нова ініціатива була озвучена на засіданні комісії Київради з питань освіти, науки, молоді і спорту.

Згідно з нововведеннями, фінансування буде виділятися не для закладу, а для утримання конкретної дитини в дитячому саду будь-якої форми власності. За інформацією, такий підхід дозволить зменшити черги в дитсадки і за допомогою здорової конкуренції, поліпшити якість послуг.

«Аналогічний механізм працює сьогодні практично у всіх цивілізованих країнах світу. Здорова конкуренція серед дошкільних установ сприятиме кращій роботі, і, як наслідок, більш якісних послуг», - сказала голова комісії Ганна Старостенко.

Відзначається, що проект рішення розроблений і в загальному контексті вже затверджений членами комісії. Однак, для того, щоб його почали втілювати в життя проект мають затвердити депутати Київради.

Раніше повідомлялося, що держава збирається надавати українським мамам часткову фінансову компенсацію для оплати послуг нянь.

«Якщо мама працює, важливо підтримати, дати можливість найняти няню, щоб доглядала за дитиною. Якщо ви запрошуєте няню, ми будемо вам компенсувати. На даний момент це приблизно 1500 грн на місяць », - заявив 30 травня на засіданні Кабміну прем'єр міністр України Володимир Гройсман.

За словами прем'єра, витрати на цю програму будуть закладені в державний і місцеві бюджети на наступний рік. Крім того, Гройсман анонсував прийняття ще низки рішень для підтримки дітей і їх батьків. Зокрема, впровадження практики видачі бебі-боксів (наборів для новонароджених) всім матерям, зазначивши, що це є нормою для цивілізованих країн. Не менш важливим завданням на найближчий час прем'єр-міністр назвав ліквідацію черг до дитячих садків. Правда, не повідомив, як цього домогтися.

 

 
Коментарі (0)