ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГФінансування субсидій в бюджеті зменшили на 2,2 мільярда гривень

Фінансування субсидій в бюджеті зменшили на 2,2 мільярда гривень

Верховна Рада внесла зміни в закон «Про державний бюджет на 2020 рік», зменшивши обсяг планованих субсидій майже на 2,2 млрд. Грн. і перенаправила ці гроші на будівництво і ремонт доріг і утримання органів влади

Верховна Рада внесла зміни в закон «Про державний бюджет на 2020 рік», зменшивши обсяг планованих субсидій майже на 2,2 млрд. Грн. і перенаправила ці гроші на будівництво і ремонт доріг і утримання органів влади

Про це повідомляє «БізЦензор». Депутати перенаправили майже 2,2 мільярда субсидій на ремонт автомобільних доріг загального користування та відновлення аварійних мостів, а також ряду органів влади.

Законом пропонується додатково виділити з держбюджету «Укравтодору» 2,16 млрд грн на ремонт доріг і мостів. У той же час, на таку ж суму запропоновано скоротити витрати Міністерства соціальної політики за бюджетною програмою «Виплата пільг і житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу в грошовій формі».

Крім того, запропоновано збільшити на 750 млн грн видатки державного бюджету на фінансування Міністерства внутрішніх справ, збільшивши на таку ж суму доходи держбюджету в частині неподаткових надходжень.

Також, запропоновано виділити з держбюджету 243,75 млн грн обласним державним адміністраціям (в тому числі 199,79 млн грн. - на оплату праці), 117,3 млн грн. - Міністерству юстиції за програмою «Виконання покарань установами і органами Державної кримінально-виконавчої служби України».

Крім того, запропоновано виділити 68,6 млн грн. для Державного бюро розслідувань (ДБР), а також 9,8 млн грн. - Міністерству енергетики (з них 8,03 млн грн - на оплату праці).

Також, пропонується доповнити розділ «Прикінцеві положення» закону «Про державний бюджет на 2020 рік» новим пунктом, скасувавши обмеження величини місцевого боргу за позиками, залученим для виконання ремонтно-будівельних робіт на автомобільних дорогах.

Крім того, витрати в обсязі 2,87 млрд грн., Заплановані на обслуговування держборгу, перенаправлені на ряд інших програм.

Зокрема, 5,87 млн ​​грн. виділені на створення Комісії з регулювання азартних ігор і лотерей, 25 млн грн. - на утримання Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості.

Крім того, додатково виділено 301,33 мільйонів на утримання органів прокуратури, 381 млн грн. - на забезпечення діяльності Збройних Сил, 290 млн грн. - для СБУ, 50 млн грн. - на придбання житла для військовослужбовців Державної прикордонної служби.

Також, додатково виділено 179 млн грн. на підготовку кадрів вищими навчальними закладами, 90 млн грн. - на впровадження експериментальних технологій в установах Міністерства охорони здоров'я, 51 млн грн. - на погашення боргів із зарплати перед шахтарями шахти «Надія»

Внесеними змінами, також, передбачено виділити додаткові кошти на ряд проектів в регіонах. В тому числі, 100 млн грн. на будівництво центру онкології в Харківській області, 300 млн грн. - на будівництво перинатального центру в Ужгороді, 150 млн грн. - на реконструкцію спортивного комплексу «Металург» в Кривому Розі, а також, на ремонт ряду регіональних доріг.

 

 
Коментарі (0)