ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаФранція долучиться до відбудови Чернігівської ТЕЦ

Франція долучиться до відбудови Чернігівської ТЕЦ

Чернігівську ТЕЦ допоможе відбудувати французька організація. Про це йшлося на онлайн-зустрічі представників обласної влади та керівництва ТЕЦ з французькими благодійниками

 

Чернігівську ТЕЦ допоможе відбудувати французька організація. Про це йшлося на онлайн-зустрічі представників обласної влади та керівництва ТЕЦ з французькими благодійниками.

Відновлювати енергетику Чернігівської області допоможуть французи. 13 жовтня відбулася онлайн-зустріч чернігівської делегації , а саме заступника начальника Чернігівської ОВА Дмитра Синенка, в. о. директора КЕП «Чернігівська ТЕЦ» ТОВ «ФІРМА «ТЕХНОВА»» Дмитра Аркатова та фахівців профільних структур з представниками французької організації "Electriciens sans frontières"(«Електрики без кордонів»).

Головне питання — надання допомоги у відновленні Чернігівської ТЕЦ, яка зазнала значних руйнувань внаслідок обстрілів російськими військами. Цей об'єкт забезпечує теплом частину населення міста, тож французьких благодійників цікавив стан тепломереж та прикладні аспекти роботи ТЕЦ.

Також на зустрічі йшла мова про відновлення енергетики області та проходження опалювального сезону. Присутні обговорили можливість допомоги іншим теплооб’єктам обласного центру, а також про передачу теплових гармат та тепловентиляторів для сховищ та пунктів обігріву.

Внаслідок російських обстрілів у лютому-березні цього року Чернігівська ТЕЦ зазнала значних руйнувань. Загальна сума завданих збитків становить понад 800 млн гривень.

На відновлення комплексу підприємства держава виділила 100 мільйонів гривень, розпорядником яких являється Чернігівська ОВА. Ці кошти спрямують на встановлення дороговартісного трансформатора. Термін виконання цих робіт зазначений в договорі - 30 листопада 2022 року.

 

 

 
Коментарі (0)