ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГФранцію попросять вкладати гроші в українську ГТС

Францію попросять вкладати гроші в українську ГТС

Голова уряду у Франції буде шукати інвесторів для української ГТС і обговорить можливість придбання французами української компанії «Центренерго».

Сьогодні у Франції Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк обговорить можливість залучення інвестицій в українську газотранспортну систему (ГТС) і енергетичну компанію «Центренерго». Про це перед початком засідання Верховної Ради повідомив нардеп, колишній Міністр Кабінету Міністрів Остап Семерак.

«Сьогодні прем'єр-міністр перебуває з візитом у Парижі, зустрічається з Президентом Франції і прем'єр-міністром Франції. Одне з питань, який у Франції буде обговорюватися, - залучення французьких інвестицій в Україну. Повіз пропозиції до французам не тільки по газотранспортній системі. Пам'ятайте, що Верховна Рада прийняла закон півроку тому, запросивши компанії ЄС і США до участі в приватизації ГТС, але в тому числі він повіз пропозиції щодо участі французьких інвесторів у купівлі «Центренерго», яка є надзвичайно важливою компанією в системі енергозабезпечення», - зазначив пан Семерак.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Україна хоче бачити європейських партнерів акціонерами української ГТС. Це буде найкраща відповідь на енергетичну незалежність України і Європейського Союзу.
 
Коментарі (0)