ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВФранцузькі інвестори побудують завод із переробки відходів на львівській ТЕЦ-2

Французькі інвестори побудують завод із переробки відходів на львівській ТЕЦ-2

Французька фірма “Ежіс” пропонує побудувати завод із переробки відходів для Львова на території ТЕЦ-2.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна” з посиланням на заяву керівника проекту з розроблення стратегії поводження з відходами для Львова Крістофера Раунда.

“Ми розглядали три ділянки і дійшли висновку, що найкращим варіантом буде ділянка на території ТЕЦ-2”, - сказав К.Раунд на прес-конференції в середу, пояснивши, що на користь цієї ділянки зіграло її розміщення та розвинена інфраструктура.

Зокрема, він також відзначив, що в серпні поточного року компанія планує розпочати проектування підприємства. За цей час також буде вивчено морфологію відходів зі Львова, щоб визначити оптимальну технологію для переробки відходів. Очікується, що реалізація проекту розпочнеться в 2018 році.

Водночас заступник міського голови Львова Сергій Бабак додав, що остаточне рішення щодо технології буде ухвалено після вивчення морфології відходів та визначення орієнтовної вартості заводу.

Рекультивацію колишнього міського полігону Львова французькі експерти планують розпочати ще поточного року.

Як повідомлялося раніше, Львівська міськрада і французька компанія “Ежіс” підписали меморандум про співпрацю для розробки стратегії поводження з відходами у Львові.

Нагадаємо, 29 травня 2016 року на міському полігоні Львова розпочалася пожежа, а 31 травня під час її гасіння стався сміттєвий зсув, унаслідок якого загинули три пожежники, а еколог ЛКП “Збиранка” зник безвісти. Його тіло так і не виявлено. Силові структури відкрили кримінальні провадження за фактами загибелі людей та у зв'язку з недбалістю посадових осіб Львівської міськради.

Після ліквідації пожежі та зсуву полігон закрили. Львів майже рік вивозить відходи до інших міст області та України.

 

 
Коментарі (0)