ГоловнаКоментаріОпалювальний сезон 2023-2024Г.Зубко:«Сьогодні області можуть самостійно приймати рішення про початок опалювального сезону»

Г.Зубко:«Сьогодні області можуть самостійно приймати рішення про початок опалювального сезону»

Області самостійно зможуть приймати рішення про включення опалення, якщо пониження середньодобової температури до 8 градусів тепла протримається більш ніж три дні.
Дата початку опалювального сезону в Україні залежить від прогнозу погоду. Області самостійно зможуть приймати рішення про включення опалення, якщо пониження середньодобової температури до 8 градусів тепла протримається більш ніж три дні. Про це вчора журналістам повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Генадій Зубко.
 
“Може бути пониження температури до 6-8 градусів ще до 14 жовтня, а ми починаємо опалювальний сезон після 15 жовтня... Сьогодні області можуть самостійно приймати рішення про початок опалювального сезону у зв’язку із пониженням середньодобової температури” , - сказав Генадій Зубко.
 
За його словами, якщо протягом чотирьох діб буде середньодобова температура нижча, ніж 8 градусів, то тоді може бути прийняте рішення про початок опалювального сезону.
 
Однак, міністр зауважив, що потрібно звертати увагу і на прогноз погоди, оскільки, за інформацією Укргідрометцентру, після 14 жовтня буде підвищення температури.

“Я б не хотів, щоб українські родини платили зайві кошти за невчасне включення опалення”, — додав Г.Зубко. 

 
Коментарі (0)