ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГГалущенко: Зловживання можливістю не сплачувати за електроенергію – це несправедливість

Галущенко: Зловживання можливістю не сплачувати за електроенергію – це несправедливість

Зловживання можливістю не сплачувати за спожиту електроенергію в умовах війни мешканцями регіонів, не дотичних до бойових дій, є несправедливим щодо споживачів прифронтових областей, які здійснюють регулярні платежі
Зловживання можливістю не сплачувати за спожиту електроенергію в умовах війни мешканцями регіонів, не дотичних до бойових дій, є несправедливим щодо споживачів прифронтових областей, які здійснюють регулярні платежі, про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко, коментуючи скасування мораторію на припинення надання житлово-комунальних послуг споживачам, які мають заборгованість з їх оплати, пише "Україна Комунальна".
 
Очільник Міненерго наголосив, що, на жаль, борги за надані послуги зростають.
 
«Є розуміння, якщо це прифронтова територія і там відбуваються бойові дії. Але мені важко зрозуміти, наприклад, зростання боргу по Чернівецькій області - це більше мільярда гривень. На жаль, деякі споживачі, як побутові, так і непобутові, почали використовувати цю заборону, просто щоб не платити. Це нечесно. Особливо, коли прифронтові платять більше, ніж області, які не дотичні безпосередньо до бойових дій. Я вважаю це як мінімум несправедливим», - підкреслив міністр.
 
Герман Галущенко наголосив, що від надходження коштів за спожиті послуги залежить зокрема і якість та швидкість відновлення електропостачання після пошкоджень, які мають місце після обстрілів або стихійних лих.  
 
Якщо споживач вважає нараховану йому суму за спожиту електоенергію несправедливою, він має право звернутися до обленерго для перегляду і перерахунку. 
 
«У разі, якщо споживач і далі незадоволений, – у нас є НКРЕКП, куди він має право звернутися зі скаргою,  і вони перевірять справедливість або несправедливість ситуації», - пояснив Герман Галущенко.
 
Коментарі (0)