ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетика"Гарантований покупець" повинен виробникам з поновлюваних джерел 23,14 млрд гривень

"Гарантований покупець" повинен виробникам з поновлюваних джерел 23,14 млрд гривень

На кінець тижня єдиний покупець "зеленої" електроенергії держпідприємство "Гарантований покупець" повинен виробникам з поновлюваних джерел (ВДЕ) 23,14 млрд грн
На кінець тижня єдиний покупець "зеленої" електроенергії держпідприємство "Гарантований покупець" повинен виробникам з поновлюваних джерел (ВДЕ) 23,14 млрд грн, борг перед "Енергоатомом" і "Укргідроенерго" за розрахунками за електроенергію для потреб населення склав 6,9 млрд грн .
 
Про це повідомляє пресслужба "Гарантованого покупця".
 
За даними підприємства обсяг виплат по "зеленому" тарифу з початку року склав 15,06 млрд грн, рівень розрахунків становить 36,3%, а розрахунків за електроенергію, придбану для забезпечення потреб населення, - 61,3%.
 
Джерелом для покриття боргів "Гарантованого покупця" зазначено НЕК "Укренерго", яка зобов'язана покривати нестачу коштів за рахунок тарифу на передачу електроенергії.
 

Нагадаємо, 21 липня Верховна Рада прийняла в другому читанні проект закону №3658, який передбачає зниження "зеленого" тарифу на 15% для більшості СЕС і на 7,5% для ВЕС, а також компенсацію не менше 20% виплат по ньому з держбюджету. 

 
Коментарі (0)