ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаГарантований покупець заборгував «Енергоатому» 4,2 млрд грн

Гарантований покупець заборгував «Енергоатому» 4,2 млрд грн

НАЕК «Енергоатом» через порушення держпідприємством «Гарантований покупець» ( «ГарПок») термінів оплати продовжив обмеження для нього відпуску електричної енергії в рамках спеціальних зобов'язань

НАЕК «Енергоатом» через порушення держпідприємством «Гарантований покупець» ( «ГарПок») термінів оплати продовжив обмеження для нього відпуску електричної енергії в рамках спеціальних зобов'язань (PSO). Про це повідомила компанія «Енергоатом-Трейдинг».

«Енергоатом» з 1 травня 2020 року припиняє відпуск електричної енергії «гарантувати покупцеві» в період поставки з 1 травня по 31 травня, обсяг обмежень становить 40% від запланованого обсягу відпуску електроенергії, відзначено в повідомленні компанії в Facebook.

«Енергоатом-Трейдинг» пояснив такі дії заборгованістю підприємства перед генеруючою компанією, що становить 4,2 млрд грн., В тому числі за березень - 980 млн грн.

При цьому компанія відзначає, що повідомила про свої дії міністерству енергетики та захисту навколишнього середовища і Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ).

«Відпустка за все належного обсягу електроенергії« гарантувати покупцеві »буде відновлено за умови повної оплати цим підприємством всіх несплачених сум», - підкреслює «Енергоатом-Трейдинг».

«ГарПок» зі свого боку заявляв в середині квітня, що не має наміру обмежувати продаж електроенергії постачальникам універсальних послуг для продажу її населенню, а також розраховує на втручання в ситуацію з боку держави, зокрема НКРЕКУ, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, і як результат - на швидке відновлення поставок в обсязі, передбаченому законодавством.

Також він зазначив, що погасить заборгованість перед генерацією після розрахунків з ним НЕК «Укренерго», борг якої становив на 30 березня 5,7 млрд грн.

 

 
Коментарі (0)