ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетика"ГарПок" розрахувався за вироблену в серпні електроенергію

"ГарПок" розрахувався за вироблену в серпні електроенергію

Державне підприємство "Гарантований покупець" 1 жовтня здійснило доплату за електроенергію, вироблену з відновлюваних джерел (ВДЕ) в розмірі 178,5 млн грн
Державне підприємство "Гарантований покупець" 1 жовтня здійснило доплату за електроенергію, вироблену з відновлюваних джерел (ВДЕ) в розмірі 178,5 млн грн.
 
Як повідомили в прес-службі підприємства, таким чином, рівень розрахунків за електроенергію серпня досяг 100%.
 
"В цілому" Гарантований покупець "заплатив виробникам електроенергії з відновлюваних джерел 5,19 млрд грн за згенеровані в серпні 1 087 тис. МВт-год чистої електроенергії", - резюмували в ДП.
 
Як повідомлялося, НЕК "Укренерго" та ДП "Гарантований покупець" найближчим часом акумулюють необхідні кошти для повного розрахунку з виробниками "зеленої" енергетики за серпень.
 
"Меморандум між урядом та інвесторами в ВДЕ-об'єкти, імплементувати до відповідного закону, дозволив запустити механізми погашення боргів держави", - заявила в.о. міністра енергетики Ольги Буславец.
 

Крім цього, Міністерство енергетики 29 вересня запропонувало до проекту держбюджету на 2021 рік закласти 16 млрд грн на потреби паливо-енергетичного комплексу та сфери енергоефективності. 30 вересня комітет Верховної Ради з питань енергетики і ЖКГ підтримав пропозиції Міністерства енергетики. Зокрема, з 16 млрд грн на розрахунки з виробниками ВДЕ пропонується виділити 11,55 млрд грн. 

 
Коментарі (0)