ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГ"ГарПок": Україна не підготується до опалювального сезону без перегляду тарифу на електроенергію

"ГарПок": Україна не підготується до опалювального сезону без перегляду тарифу на електроенергію

Без перегляду тарифів на електричну енергію для населення країна не зможе підготуватися до опалювального сезону

 

Без перегляду тарифів на електричну енергію для населення країна не зможе підготуватися до опалювального сезону.

Про це заявив керівник ДП "Гарантований покупець" Артем Некрасов.

"Для прикладу, скажу на цифрах, рівень заборгованості в енергетиці по ПСО для населення, по пільговому тарифу, на травень 2023 року складає більше 31 млрд грн і не маючи фінансових джерел ця заборгованість не погашається, а зростає кожного місяця по всім підприємствам галузі", - сказав він в ефірі телемарафону на каналі ICTV.

Директор держпідприємства наголосив, що через складну ситуацію з боргами на ринку електроенергії стоїть важкий вибір – або часткове підняття тарифу на електроенергію для населення, або відсутність джерел на відновлення енергетичних об’єктів і, як наслідок, відсутність коштів на підготовку до наступної зими.

Некрасов підкреслив, що рішення по тарифах обов'язково має містити механізм захисту найбільш вразливих верств населення.

Він додав, що на відновлення зруйнованих енергетичних об’єктів та підготовку до наступного опалювального сезону залишилось лише 4 місяц

"Усі ми бачили, чули ракетну атаку, що була вночі. Давайте говорити об’єктивно. Ніхто не може гарантувати, що не буде нових прильотів по енергетичній інфраструктурі до зими. Енергооб’єкти потрібно ремонтувати і відновлювати. Без джерел на це, в тому числі через підняття тарифів, не обійтися, на жаль", - зауважив Некрасов.

 

 

 
Коментарі (0)