ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГГаз для населення з жовтня може коштувати 11 грн за куб

Газ для населення з жовтня може коштувати 11 грн за куб

Вартість газу для простих українців буде підвищена Кабінетом міністрів вже 1 жовтня 2018 року

Відповідне рішення було затверджено під час сьогоднішнього засідання українського уряду. Таким чином, чиновники затвердили продовження спеціальних зобов'язань НАК «Нафтогаз» на продаж «блакитного палива» за зниженими цінами для потреб українців до 01.10.2018 р

Завдяки рішенню Кабінету міністрів в Україні не підвищуватиметься ціна на газ для простих українців ще один місяць.

У свою чергу, в Мінсоцполітики назвали нову можливу ціну на газ. Як заявив глава профільного міністерства Андрій Рева, вартість палива може вирости на 50% і досягти кінцевої ціни в 11 гривень за кубометр, використаний в побуті.

За словами Реви, ціни повинні бути підняті через вимоги МВФ для отримання чергового траншу вже в вересні 2018 року.

Рева запевняє, що Кабмін вирішив спеціально розробити «щадний» тариф для простих українців, незважаючи на те, що існує формула підрахунку ринкової ціни газу.

«МВФ вимагає, щоб Україна негайно підняла ціни на газ. Якщо використовувати цю формулу, то ринкова вартість становить 11 гривень за кубометр », - підсумував Рева.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
29 Серпня 2018 p. 18:49
Інфляція - це коли друкар грошових знаків ( влада) збільшує масу не забезпечених майном держави грошей-папірців. Коротше кажучи, грабунок громадян владою. Зовні інфляція виражається у зростанні цін і тарифів, і асоціюється у свідомості пересічних громадян як зазіхання на їх статки.