ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГГаз для промисловості з наступного року подешевшає на 3%

Газ для промисловості з наступного року подешевшає на 3%

Нафтогаз опублікував цінові пропозиції на природний газ для промислових споживачів, які діятимуть з 1 січня 2019 року

Нафтогаз опублікував цінові пропозиції на природний газ для промислових споживачів, які діятимуть з 1 січня 2019 року. Так, вартість газу знизиться в середньому на 3%.

Зазначається, що тариф на природний газ для промислових споживачів залежатиме від обсягів його споживання за місяці та складатиме у січні 9019-9861 гривень за тисячу кубометрів (без ПДВ).

Зазначається, що порівняно з цінами на газ для промисловості, що діяли у грудні, новий тариф буде меншим на 3%.

Нагадаємо, що у грудні 2018 року Нафтогаз знизив тарифи для промисловості приблизно на 17%.

Зазначимо, що у листопаді рівень цін на газ для промисловості не змінився і складав близько 12115 гривень за тисячу кубометрів.

Ціни на газ для промисловості зростали в Україні щомісяця. Так, у жовтні вартість газу для промисловості зросла на майже 10%.

Зазначимо, що наразі Нафтогаз продає газ для потреб населення за цінами, нижчими за ринкові, в той час як промислові споживачі платять ринкові тарифи. Газ населенню реалізується через так звані газзбути — посередники на ринку. Часто, такі компанії завищують показники споживання газу населенням для того, аби придбати у Нафтогазу газ за зниженою ціною. Потім цей газ перепродається промисловим споживачам за ринковою ціною, а газзбути отримують прибуток у вигляді різниці у тарифах.

 

 
Коментарі (0)