ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГГаз для тепловиків в березні здешевшає на 8,2%

Газ для тепловиків в березні здешевшає на 8,2%

Оптова ціна природного газу для виробників теплової енергії в рамках покладених на НАК «Нафтогаз України» спеціальних зобов'язань (ПСО) в березні-2021 знизиться на 8,2%

 

Оптова ціна природного газу для виробників теплової енергії в рамках покладених на НАК «Нафтогаз України» спеціальних зобов'язань (ПСО) в березні-2021 знизиться на 8,2% (на 561,38 грн) у порівнянні з лютим – до 6 279,77 грн/тис. куб. м (без урахування ПДВ і витрат на транспортування). Про це йдеться в прейскуранті компанії. 

«Нафтогаз» нагадує, що підписаний 9 лютого з урядом, регулятором і мерами міст меморандум про взаєморозуміння у сфері централізованого теплопостачання передбачає надання тепловикам відстрочки платежу на різницю між ринковою і фактичною ціною газу до 30 вересня 2021 року.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України у квітні 2020 року продовжив до 1 травня 2021 року покладання на НАК «Нафтогаз України» спеціальних зобов'язань з продажу природного газу виробникам теплової енергії.

Ціна газу для виробників тепла розраховується відповідно до постанови Кабінету міністрів України №867 від 19 жовтня 2018 року, з урахуванням змін котирувань на європейських газових хабах.

 

 

 
Коментарі (0)