ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГГаз в Європі подешевшав нижче $ 50 за тисячу кубометрів

Газ в Європі подешевшав нижче $ 50 за тисячу кубометрів

Спотові ціни Day Ahead на європейських хабах в ході торгів 20 травня вперше в історії опустилися нижче € 4 / MWh або нижче $ 50 / тис куб м

Спотові ціни Day Ahead на європейських хабах в ході торгів 20 травня вперше в історії опустилися нижче € 4 / MWh або нижче $ 50 / тис куб м.

Станом на кінець середовища спотові ціни коливалися в діапазоні € 3,6-5,4 / MWh, що приблизно на 7% нижче, ніж в попередній день. З початку місяця ціни знизилися приблизно на 30%, а з початку року - в 2,8 рази.

Зокрема, ресурс з постачанням на наступний день на нідерландському TTF подешевшав на 7% - до € 3,95 / MWh, що при перекладі становить $ 46 / тис куб м. На німецькому NCG ціни також знизилися на 7% - до € 4,34 / MWh або $ 50,5 / тис куб м.

Дорожче газ торгувався на австрійському CEGH - в кінці дня ціни Day Ahead становили € 5,4 / MWh або $ 63 / тис куб м. Найнижчі ціни були зафіксовані на бельгійському ZTP (Zeebrugge) - € 3,61 / MWh або $ 42 / тис куб м.

Основна причина зниження цін - перенасичення європейського ринку газом на тлі зниженого споживання в зв'язку з карантинними заходами, введеними для запобігання поширенню вірусу Covid-19. Незважаючи на поступове ослаблення карантину в ряді європейських країн, попит на природний газ залишається низьким, в той час як поставки трубопровідного газу і LNG стабільні. Крім того, рекордно заповнені сховища також сприяють зниженню цін.

Ф'ючерсні ціни на ресурс червня на європейських хабах в кінці 20 травня становила € 4,4-4,7 / MWh, протягом дня знизившись в середньому на 3%.

 

 
Коментарі (0)