ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГГаз в серпні подорожчає на 15%

Газ в серпні подорожчає на 15%

"Нафтогаз" оголосив ціни для населення на серпень. На офіційному сайті НАКу є інформація по двом пакетам з різними тарифами

"Нафтогаз" оголосив ціни для населення на серпень. На офіційному сайті НАКу є інформація по двом пакетам з різними тарифами. Перші - "Місячний" - з тарифів в 3,24 гривні за куб. Другий - "Річний" - з цінником в 4,73 гривні за куб.

Ці тарифи вказані для роздрібних клієнтів "Нафтогазу", які виберуть його своїм постачальником.

Але приблизно такими ж вони будуть і для всього населення.

Місячний тариф в 3,24 гривні за куб (з ПДВ, але без врахування транспортування) дорожче, ніж липневий. Минулого місяця (тоді ще діяло ПСО на газ для населення) газ коштував 2,3 гривні без урахування ПДВ і транспортування. З урахуванням ПДВ виходило близько 2,8 гривень. Тобто, виходить, що в серпні газ для людей буде дорожче приблизно на 15%. Для порівняння: в липні газ для населення теж подорожчали, але незначно, всього на 7%.

Річний тариф - ще дорожче. Але так як він припускає оптову покупку (потрібно заплатити передоплату за 12 місяців), то, по ідеї, цей цінник повинен бути вигідніше, ніж помісячний з урахуванням перспективи зростання ціни на газ протягом року.

Тобто, що в річний тариф включена прогнозна ціна на рік впереед, і помісячно вона буде ще вище.

На думку голови профільної асоціації, якщо платити помісячно, га буде не дешевше 5 гривень за куб. А з урахуванням транспортування доведеться платити до 6 гривень і вище.

 

 
Коментарі (0)