ГоловнаГоловнеГазопостачанняГаз в українські ПГС піде зі знижкою

Газ в українські ПГС піде зі знижкою

Україна отримала знижку від «Газпрому» на газ для закачування в підземні сховища. За словами президента Росії Володимира Путіна, вона складе близько 260 дол. за тис. куб м.

«Газпром» з відома російського керівництва надав Україні знижку на газ для закачування в підземні сховища (ПСГ). Ціна на газ становила близько 260 доларів за тисячу кубометрів, - повідомляють «РИА-Новости», посилаючись на президента Росії Володимира Путіна.

«Газпром» не без відома російського керівництва пішов на те, що допоміг Україні закачати необхідний газ в підземні сховища зі знижкою - це 260 доларів за тисячу кубів приблизно. Коли ціна на газ для України була зовсім недавно 400, а зараз впала до 380-390 доларів, ми зробили знижку для закачування в ПСГ», - сказав Володимир Путін.

Варто зазначити, що раніше Україна заявляла про плани закачати в ПСГ лише необхідні їй 14 млрд куб. м газу, а «Газпром» вимагав збільшити цей обсяг до 19 млрд куб. м для забезпечення безперебійного транзиту в ЄС. Згодом Київ скорегував плани закачування палива до 17-20 млрд куб. м. В кінці вересня держкомпанія «Укртрансгаз» повідомляла, що в ПСГ вже закачано 15,3 млрд куб. м газу.

 
Коментарі (0)