ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняГазопостачальники не уникнули штрафів

Газопостачальники не уникнули штрафів

«Житомиргаз» зобов'язали платити за рахунками. Компанію звинувачують у зловживанні монопольним становищем на ринку.

Житомирське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ПАТ «Житомиргаз» на 80 тис. грн за зловживання монопольним становищем на ринку видачі технічних умов на газифікацію (реконструкцію систем газопостачання), підключення (приєднання об'єктів газорозподільних мереж у межах Житомирської області, крім міста Коростишева та Коростишівського району.

Про це повідомляє Житомир.info з посиланням на прес-службу Житомирської обласної ТО Антимонопольного комітету.

У ході розгляду справи було встановлено, що товариство у 2012 році та I півріччі 2013 стягувало з окремих замовників зайву плату за видачу технічних умов на газифікацію об'єктів (реконструкцію систем газопостачання); встановлювало для окремих споживачів до технічних умов на газифікацію об'єктів вимоги щодо встановлення КВП з електродом порівняння тривалої дії (ФОП Балашов); видавало технічні умови на газифікацію об'єктів (проектування реконструкції систем газопостачання тощо) з простроченням терміну їх видачі, передбаченого чинним законодавством України.

Так, в ПАТ «Житомиргаз» визнали порушення та зобов'язалися сплатити штраф до державного бюджету.

Як повідомляла «Україна Комунальна»
раніше, у зловживанні монопольним становищем звинуватили столичну компанію. Зокрема, київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету оштрафувало ПАТ «Київоблгаз» на 50 тис. грн за зловживання монопольним становищем на ринку послуг з видачі технічних умов на газопостачання об'єктів замовників.

 
Коментарі (0)