ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняГазові об'єкти Донбасу потребують коштовного ремонту

Газові об'єкти Донбасу потребують коштовного ремонту

В «Укргазвидобуванні» взялися за підрахунок збитків, нанесених компанії у результаті бойових дій на Донбасі. За словами експертів, ремонт газових об'єктів регіону потребує сотні мільйонів гривень.

На відновлення газовидобувальних об'єктів, пошкоджених внаслідок бойових дій на Донбасі, потрібно щонайменше 100 млн грн. Про це заявив глава правління ПАТ «Укргазвидобування» Сергій Костюк, - повідомляє «Укрінформ».

«У нас у Луганській області є промислові об'єкти і, на жаль, ми також зазнали втрат. На сьогодні наші бурові (установки - ред.) постраждали від пограбування. Вивезено устаткування, транспорт, паливо, вагончики, де проживали робітники. Загальний збиток зараз підрахувати складно, але він буде становити не менше як 100 мільйонів гривень», - зазначив пан Костюк.

Він додав, що через бойові дії країна щодоби втрачає 200 тис. кубометрів газу.

«Оскільки наші об'єкти знаходяться в зоні бойових дій і вже були непоодинокі випадки, коли снаряди влучали в трубопроводи, і деякі промисли нам довелося відключати - через це ми втрачаємо за добу до 200 тис. кубометрів газу», - підкреслив глава «Укргазвидобування».

 
Коментарі (0)