ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Газові» переговори можуть продовжитися

«Газові» переговори можуть продовжитися

Незважаючи на те, що Україна і Росія твердо відстоюють свої «газові» позиції, держави можуть погодитися на переговори для пошуку компромісу, які пройдуть за участю ЄС.

Тристоронні «газові» переговори Україна-Росія-ЄС можуть продовжитися вже на цьому тижні. Про це на брифінгу повідомив Міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Продан.

Крім того, за словами Міністра, не змусять себе чекати консультації єврокомісара з енергетики Гюнтера Еттінгера і представників РФ («Газпрому» або Міненерго Росії) з приводу можливості відновлення тристоронніх переговорів.

«Наскільки мені відомо, на поточному тижні єврокомісар буде спілкуватися з російськими колегами, проте про будь-які домовленості мені поки не відомо», - зазначив Міністр.
 
Україна продовжує відстоювати раніше обрану позицію з запропонованої Єврокомісією компромісною вартості газу. Однак, заявив пан Продан, Міненерго готує необхідні заходи, які б оптимізували споживання природного газу в країні.
 
Раніше, Міністр енергетики Росії Олександр Новак заявив, що Росія не має наміру переглядати газові пропозиції Україні, вони досить комфортні.
 
Коментарі (0)