ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняГазові переговори з РФ пройдуть 8 листопада

Газові переговори з РФ пройдуть 8 листопада

  Консультації по транзиту газу через Україну пройдуть на рівні експертів в Брюсселі Тристоронні консультації щодо постачання газу між Євросоюзом, Україною і Росією на рівні експертів відбудуться 8 листопада в Брюсселі. Про це повідомила офіційний представник Єврокомісії Анка Падурару, передає

 

Консультації по транзиту газу через Україну пройдуть на рівні експертів в Брюсселі

Тристоронні консультації щодо постачання газу між Євросоюзом, Україною і Росією на рівні експертів відбудуться 8 листопада в Брюсселі. Про це повідомила офіційний представник Єврокомісії Анка Падурару, передає Інтерфакс-Україна.

"Я тільки що отримала офіційне підтвердження, що технічні дискусії (в рамках тристоронніх консультацій щодо газу, - ред.) Відбудуться 8 листопада", - йдеться в повідомленні.

28 жовтня четвертий раунд тристоронніх переговорів між Україною, Євросоюзом і Росією про новий контракт на транзит російського газу через Україну з 2020 року завершився без конкретних домовленостей. Обговорення продовжиться в листопаді.

29 жовтня в Кремлі заявили, що Україна і Росія можуть підписати новий транзитний контракт "лише за відсутності будь-яких судових претензій".

При цьому глава Нафтогазу Андрій Коболєв зазначив, що вимоги до України виставлені, але зустрічних кроків до "обнулення" взаємних претензій "не видно.

Минулого тижня Нафтогаз відправив до Стокгольмського арбітражу нові позовні вимоги проти Газпрому майже на $ 12 млрд.

6 листопада голова Газпрому Олексій Міллер заявив, що, крім врегулювання судових спорів, Україна повинна дати чітку відповідь по прямих закупівель газу та його обсягу.

 

 
Коментарі (0)