ГоловнаКоментаріГазопостачанняГазова незалежність отримала шанс

Газова незалежність отримала шанс

Нарешті з'явилися підстави вважати, що незабаром українська газова енергетика зможе отримати нового союзника у своїй галузі, який стане альтернативою російському «Газпрому».

Друге півріччя 2013 року охарактеризувалося позитивною динамікою в організації поставок газу з території Європейського Союзу в Україну. Про це заявив співголова Інституту енергетичних досліджень Дмитро Марунич в ефірі Українського радіо.

«Вперше за роки незалежності з'явилися реальні підстави говорити про створення джерела постачання блакитного палива, яке є альтернативою закупівель у російського «Газпрому». За даними «Укртрансгазу», з початку поточного року з боку Польщі та Угорщини в газотранспортну систему нашої країни вже надійшло 1,1 мільярда кубометрів газу. Для порівняння, імпорт російського палива за аналогічний період зменшився майже на 30% і досяг 15,3 мільярда кубометрів», - сказав пан Марунич.
 
Нагадаємо, за даними «Укртрансгазу», в газотранспортну систему України з початку 2013 з боку Польщі та Угорщини надійшло 1,1 млрд куб. м природного газу.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, уряд підписав з компанією Royal Dutch Shell Угоду про операційну діяльність щодо Угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах Юзівської площі.
 
Коментарі (0)