ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняГазовий контракт буде підписаний після 1 січня

Газовий контракт буде підписаний після 1 січня

Україні не вигідно підписувати на один рік, але компромісним варіантом може стати договір на 4-5 років

Україна і Росія підпишуть газовий контракт після 1 січня. Про це в коментарі ГолосUA повідомив експерт з політичних та економічних питань Всеволод Степанюк.

«З огляду на те, що керівництво «Нафтогазу» не усунули від виконання своїх обов'язків і від переговорів, то я не очікую підписання договорів про транзит і постачання газу. Думаю, що це може статися в перших числах січня, а не «під ялинку», тому що занадто діаметрально протилежні позиції сторін. НАК «Нафтогаз» не хоче йти на компроміс. Якщо не буде підписаний договір про транзит газу, то не думаю, що варто чекати відключення, так як запаси газу в сховищах достатньо великі. Питання в тому, чи зможе така система поставляти газ у віддалені селища, думаю, що обласні та районні центри газ отримуватимуть», - сказав В. Степанюк.

За його словами, якщо не буде підписано контракт на транзит, то всі обіцянки й наміри знизити тарифи на комунальні послуги, будуть не актуальні.

«Газ коштуватиме набагато дорожче, ніж він коштує зараз», - розповів експерт, при цьому уточнивши, що компромісними умовами для підписання транзиту газу стане зменшення транзиту і зменшення термінів договорів.

«Україні не вигідно підписувати на один рік, але компромісним варіантом може стати договір на 4-5 років», - підсумував В. Степанюк.

Нагадаємо, Нафтогаз »і« Газпром »провели переговори у Відні.

Також повідомлялося, що за підсумками переговорів між Україною і Росією з'явилися попередні домовленості щодо газових контрактів.

 

 
Коментарі (0)