ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Газпром» анонсував ціну на газ для України в кінці року

«Газпром» анонсував ціну на газ для України в кінці року

У «Газпромі» вже спрогнозували вартість газу для України у четвертому кварталі цього року. Російський газовий монополіст запевнив, що знижка на цей період для Києва буде надана, однак на третій квартал такого рішення ще не прийнято.

У Росії заявляють, що ціна природного газу для України в четвертому кварталі цього року становитиме 252 дол за тис. куб. м. Однак, щодо знижки, то у РФ ще не прийняли рішення стосовно цього питання ще на третій квартал. Про це заявив голова ПАТ «Газпром» Олексій Міллер, передає прес-служба «Газпрому».

«Будемо, звичайно, орієнтуватися на ціни суміжних європейських держав. Сказати про те, яка може бути надана знижка, в даний час, з урахуванням високої волатильності в принципі, сьогодні ще не можна. Але до моменту початку поставок в четвертому кварталі таке рішення co боку Росії буде прийнято», – запевнив глава «Газпрому».

За його словами, «Газпром» здійснюватиме поставки «блакитного» палива відповідно до вимог контракту за 2009 рік, тож зміни російський газовий монополіст до формули розрахунку вартості газу вносити не збирається.

«Як відомо, ціни визначаються поквартально, відповідно, і знижка може надаватися поквартально. Тим більше ми бачимо, яка висока волатильність цін на енергетичних ринках. Тому за ціною на третій квартал рішення по знижці російським урядом уже  прийнято...», – зазначив пан Міллер.

За контрактом все ж передбачена можливість знижки, яка надається за рахунок експортного мита.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, «Нафтогаз» пропонує «Газпрому» виплатити аванс за майбутній транзит «блакитного» палива через Україну. У НАКу ці гроші хочуть спрямувати на купівлю газу у РФ на зиму.

 
Коментарі (0)