ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Газпром» готується до найгіршого сценарію

«Газпром» готується до найгіршого сценарію

«Газпром» нарощує обсяги зберігання палива в ЄС і в Росії. Таким чином російський монополіст готується до найгіршого «газового» сценарію розвитку подій.

«Газпром» нарощує обсяги зберігання палива в ЄС і в Росії, готуючись до «найгіршого сценарію». Про це заявив заступник голови газового концерну Олександр Медведєв в інтерв'ю Reuters.

Він заперечив скорочення добових обсягів постачань палива з Росії.
 
«Ми поставки не скоротили. Україна не закачала газ (у свої сховища, – ред.), і хоча споживання у них впало, це може призвести до того, що Україна буде відбирати газ з експортної труби. Для того, щоб з цим щось робити... ми змушені приступити до закачування додаткових обсягів газу як в російські газосховища, так і в європейські», - сказав пан Медведєв.
 
Він також наголосив, що «Газпром» не скоротить обсяги продажів на ключовому для себе європейському ринку, а ціна на російський газ на ньому не впаде.
 
Як раныше повідомляла «Україна Комунальна», уряд продовжує стимулювати українців купувати негазові опалювальні котли. Для цього Кабмін запускає спеціальну програму пільгового кредитування, при якій частину вартості котла компенсуватиме КМУ.
 
Коментарі (0)