ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» заплатив «Газпрому» за лютневий газ

«Нафтогаз» заплатив «Газпрому» за лютневий газ

Українська сторона заплатила російському газовому гіганту «Газпрому» за поставки «блакитного» палива в Україну на лютий. Сума перерахованих коштів складає більше 100 млн доларів.

«Газпром» заявляє, що Національна акціонерна компанія «Нафтогаз Україна» перерахувала російському газовому монополісту доплату за поставки природного газу у лютому. Згідно з повідомленням «Газпрому» сума доплати складає 107,144 млн доларів, передають «Українські новини».

Згідно з заявою «Газпрому», з урахуванням загального обсягу отриманої передплати та транспортованого в Україну «блакитного» палива, наразі НАК «Нафтогазом України» оплачено близько 715 млн кубометрів природного газу.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, «Нафтогаз» готовий обговорити з «Газпромом» нові умови постачання газу в Україну. У НАКу вважають, що Росія має переглянути ціни на «блакитне» паливо та запропонувати конкурентні умови, інакше повністю втратить Україну як ринку збуту газу. У «Нафтогазі» підкреслили, що «Газпром» за підсумками грудня 2014 втратив 2/3 українського ринку і змушений буде забезпечувати максимальну гнучкість поставок.

 
Коментарі (0)