ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Газпром» грозиться почати будівництво газопроводу «Північний потік 3»

«Газпром» грозиться почати будівництво газопроводу «Північний потік 3»

Російський «Газпром» грозиться почати будівництво газопроводу «Північний потік 3», якщо у Євросоюзу буде потреба в російському газі
Російський «Газпром» грозиться почати будівництво газопроводу «Північний потік 3», якщо у Євросоюзу буде потреба в російському газі, це заявив заступник голови правління «Газпрому» Олександр Медведєв.
 
«У «Газпрому» є підтверджені запаси, транспорт, компанія також будує нові транспортні маршрути", - зазначив він, - «Ми завжди говорили, що поставимо газу Європі стільки, скільки буде необхідно».
 
Як повідомлялось, проект «Північний потік 2»  передбачає будівництво і роботу двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.
 
Супротивники проекту - у тому числі Польща, країни Балтії та Данія - стверджують, що "Північний потік-2" збільшить залежність ЄС від "Газпрому", який вже постачає близько третини об’ємів газу в ЄС.
 

Нагадаємо, наразі дві країни - Німеччина та Фінляндія - видали повний комплект дозволів на будівництво «Північного потоку 2». 

 
Коментарі (0)