ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Газпром» намагається уникнути розслідування Єврокомісії

«Газпром» намагається уникнути розслідування Єврокомісії

В Єврокомісії вважають ціни на російський газ несправедливими. Через це комісари планують влаштувати «Газпрому» антимонопольне розслідування. Однак, російська сторона бажає усіляко уникнути перевірок.

В «Газпромі» намагалися уникнути антимонопольного розслідування Єврокомісії в обмін на поліпшення умов постачання газу. Проте, європейці на такі пропозицї не погодилися. Про це повідомляє видання «Комерсант».

В Брюселі вважають, що монополісти повинні поступитися в ціноутворенні. Окрім цього, єврокомісар з конкуренції Хоакін Альмунія припускає, що «Газпром» обмежує вільне пересування газу в країнах членах ЄС у Східній Європі. Також Альмунія зауважив, що ціни компанії - несправедливі. Про це він розповів виданню Reuters. У свою чергу, «Газпром» не захотів прийняти умови Єврокомісії. За даними джерел «Комерсанту», російська сторона, вже готується до суду.

Проблеми ВАТ "Газпром" ускладнюються стосунками з українським газовим монополістом - НАК "Нафтогаз України". Зокрема, раніше Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявляв, що Україна не здатна платити за російський газ у повному обсязі, навіть за зниженими цінами.Через борги за блакитне паливо Росія поки що не перерахувала другий транш фінансової допомоги Україні (нагадаємо, мова йде про кредит у 15 млрд дол.). Втім, не сприяє своєчасним розрахункам НАКа за імпортований газ також і борг теплокомуненерго перед газопостачальною компанією. За даними НАКа, борги підприємств теплоенергетики зросли до 3 млрд дол. Про це раніше повідомляла «У.К.». Це рекордний борг за останні десять років. 

 
Коментарі (0)