ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Газпром» націлився на шельф Криму

«Газпром» націлився на шельф Криму

Росія планує відкрити офіс «Газпрому» на території Криму. Ймовірно, його організують на базі «Чорномормафтогазу». Екс-керівник «Чорноморнафтогазу» Ігор Франчук вважає, що російська сторона націлена на шельф.

В Крим прибула делегація російського «Газпрому» у складі 11 осіб

Про це з посиланням на джерело в кримському уряді повідомляє видання «Коментарі».
 
Інформатори видання повідомляють, що наразі одне з обговорюваних питань - відкриття офісу «Газпрому» в Сімферополі. Можливо, на базі ДАТ «Чорноморнафтогаз».
 
Делегацію очолює заступник голови правління ВАТ «Газпром», член Ради директорів ВАТ «Газпром» Віталій Маркелов.
 
«Провідником по владних кабінетах в Криму у «газпромівських» фахівців виступає особисто перший віце-прем'єр уряду автономії Рустам Темиргалієв. Завтра вранці делегація має намір повернутися в Москву», – повідомляє видання
 
За інформацією видання, екс-керівник «Чорноморнафтогазу» (2001-2006) Ігор Франчук на своїй сторінці в Facebook написав, зокрема: «Російські монополії дуже насторожували темпи освоєння Азовського і Чорного моря з 2001 по 2006. З 600 млн м3 газу до 1,2 млрд у видобутку, різкий приріст запасів: знайшли на Суботино нафту і газ. Подали з Hunt oil (USA) спільну заявку відвести і потім брати участь у першому чесному конкурсі з Прикерченської площі (12,7 тис. км2). Ми почали співпрацювати з лідером по глибокій воді Petrobras (Бразилія), підписали з австрійською OMV західного шельфу. Якщо б ці проекти заробили - Україна стала б не тільки себе забезпечувати, а стала б серйозним партнером Росії на енергетичному ринку в Європі. <...> У нас всі ці роки питання видобутку на шельфі перебували під негласним кураторством Росії. На превеликий жаль, ці куратори більше гальмували процес і заважали встановленню партнерства з Росією. Для мене це завжди питання, адже краще разом заробити, ніж постійно влаштовувати газові війни, від яких здригається вся Європа. Кримський питання це чиста економіка. Як Сирія, тільки маленька».
 
Коментарі (0)