ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Газпром» надіслало збільшену до 315 млн куб. м заявку на транспортування газу в Європу

«Газпром» надіслало збільшену до 315 млн куб. м заявку на транспортування газу в Європу

ПАТ «Газпром» надіслало збільшену до 315 млн куб. м заявку на транспортування газу в Європу. За останні 7 днів добова заявка на транзит російського газу територією України зросла на 47 млн куб. м.
Вчора ПАТ «Газпром» надіслало збільшену до 315 млн куб. м заявку на транспортування газу в Європу. За останні 7 днів добова заявка на транзит російського газу територією України зросла на 47 млн куб. м. НАК «Нафтогаз України» готова забезпечити виконання збільшених заявок в повному обсязі, хоча такі значні коливання обсягів транзиту не передбачені умовами контракту між Нафтогазом та Газпромом, повідомляє прес-служба НАК «Нафтога України».
 
За даними ПАТ «Укртрансгаз», на пункті з’єднання газотранспортних систем Суджа, найбільшому за обсягами надходження газу з РФ, на сьогодні тиск складає 57 атм, що на 3 атм нижче за рівень, що передбачений транзитним договором з Газпромом.
 
Максимальна пропускна здатність української ГТС в напрямку Європи становить більше 400 млн куб. м на добу.
 
Збільшення заявки Газпрому пов’язане з зупинкою на плановий ремонт газопроводу Північний потік. Якщо в минулому році Північний потік зупинявся на профілактичні роботи на 8 днів, то цього року – на 11. На відміну від Північного потоку, профілактичні роботи на українській ГТС проводяться в робочому режимі та не вимагають припинення транзиту. Тому український маршрут залишається найбільш потужним та затребуваним маршрутом для транспортування газу в європейському напрямку.

За січень–серпень поточного року через газотранспортну систему України для європейських споживачів надійшло 61,9 млрд куб. м природного газу, що на 23,4% більше, ніж торік та на 45,6 % більше, ніж у 2015 році. 

 
Коментарі (0)