ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Газпром» нарощує транзит через Україну

«Газпром» нарощує транзит через Україну

ПАТ «Газпром» нарощує транзит газу через Україну після зниження минулого тижня через завершення ремонту «Північного потоку».

Заявка на транспортування газу європейським споживачам на понеділок зросла на 15,9% - до 194,8 мільйона кубів газу проти 168 мільйонів кубів на неділю, йдеться в повідомленні УНН з посиланням на заяву на прес-секретаря «Укртрансгазу» Максима Білявськог.

Згідно з даними «Укртрансгазу», «Газпром» з 19 серпня, після виходу «Північного потоку» з десятиденного планового ремонту, почав знижувати обсяг транспортування палива через Україну. Обсяг транзиту 18 серпня становив близько 230 мільйонів кубів, тоді як 19 серпня він впав до майже 200 мільйонів кубів.

«За вчорашній день транспортування російського газу по території України для європейських споживачів здійснювалося в режимі 168 мільйонів кубометрів. На сьогоднішній день від «Газпрому» надійшла заявка в обсязі 194,8 мільйона кубометрів», - зазначив Білявський.

Раніше компанія-оператор газопроводу «Північний потік» Nord Stream AG повідомляла, що щорічні планові роботи з технічного обслуговування обох ниток газопроводу проводилися з 9 по 17 серпня. Повна потужність газопровідної системи стала знову доступна до 19 серпня.

 

 
Коментарі (0)